Historien om Nordisk Korthandel

Nordisk Korthandel, Scanmaps ApS blev grundlagt den 1. juli 1959 af Troels Oscar Petersen.

Opvækst

GAD '57 Troels Oscar Petersen blev født den 1. juli 1926 i København og voksede op under beskedne kår. Hans far drev et lille metalstøberi (støbning af tin og bly), og skabte derved familiens økonomiske fundament. Da Troels var 12 år gammel, skete en tragisk hændelse i familien, da hans far døde af cancer. Under faderens sygdom begyndte hans kone Ellen Marie Petersen (f. Ludvig) at arbejde på værkstedet. Hendes baggrund var kendskabet til, hvad hun havde set sin mand gøre inden hans død. 

Ellen Marie Petersen arbejdede i sit metalstøberi fra 1938 til 1967 og kunne på den måde forsørge sin familie. Ved nøjsomhed og sparsommelighed blev det til et lille sommerhus i Holte samt uddannelse og udlandsrejser for sønnen. Troels kom i privatskole på Holte Gymnasieskole og senere Holte Gymnasium, hvor han blev student i sommeren 1946.

 

Uddannelse

Rekvirering af varer '59 Straks efter gymnasiet begyndte Troels Petersen som boghandlerelev i København og blev færdig uddannet i 1949.

Efter endt boghandleruddannelse og soldatertid gik turen til en boghandler i Odense og tilbage til Købehavn, hvor Troels Petersen fik en HH uddannelse på Niels Brocks Handelsskole.

 

Bogbranchen

Forsvarsudtalelse Herefter fulgte 7 år med job i bogbranchen i København, England, Sverige og tilbage til København. 1952 - 1953 Fremad Boghandel i København. 1953 - 1954 Blackwell, Oxford, England. 1954 - 1955 Almqvist Wicksell Stockholm, Sverige. 1955 - 1959 GAD´s Boghandel på Strøget i København.

I 1957 begyndte Troels at sælge kort for GAD, og det blev starten på hans interesse for kort.

I foråret 1959 fik Troels den idé, at GAD skulle sælge kort som speciale og udvide sortimentet med flere detaljerede kort. Men ideen blev ikke anerkendt af ledelsen.

 

Begyndelsen

Uglelogoet anno 77 Den 30. juni 1959 var Troels' sidste arbejdsdag hos GAD, og den 1. juli 1959 åbnede han Nordisk Korthandel. 
Hvorfor navnet Nordisk Korthandel?

Fordi Troels mente, at han ville komme til at sælge kort fra andre skandinaviske lande til Norge, Sverige og Finland, hvilket var et stort mål i sig selv.

 

Den første forretning

Den første forretning lå i Toldbodgade 61, stuen over gården. Telefonummeret var Palæ 2638.
Forretningen var en stol og et bord i moderens støberiværksted, hvis telefon han benyttede. Den “store” investering var en ny cykel og indkøb af kort for 450 kroner samt nogle gratis prøver. (Dengang kostede et kort, som i dag vil koste ca. 100 kroner, kun 4 kroner.)

På sin cykel begyndte Troels at besøge firmaer i de centrale bydele. Det første salg var til murerlauget, og det var et kort over København til 4½ krone. I sensommeren 1959 fik han de første faste kunder, og mange af disse er stadigvæk aftagere af firmaets produkter den dag idag.

 

Det store hit...

Forsvarsudtalelse...var salg til gymnasierne, som købte et specialkort over byen Rom, og til garnisoner landet over, som faldt for et kort over 2. Verdenskrigs operationer.

 

Kort til kontorer

Uglelogoet anno 77 Troels kendte en malermester, som kunne klæbe kort op, og det blev starten på salg af store kort til væggen. Indtil 1967 klarede Troels selv butikken med hjælp fra sin mor, som så lagde støberiværkstedet på hylden efter næsten 30 år.

 

Den første medarbejder

I 1967 blev der ansat en medarbejder til værkstedet til montering af skolevægkort samt kort til kontorer.
I Nordisk Korthandels første otte år var det primært salg til kontorer og skoler, og først i 1967 flyttede forretningen hen til nr. 55 i større lokaler i forhuset, hvilket betød at Nordisk Korthandel nu fik sin første kortbutik med salg af kort til kunder direkte fra gaden.

I 1971 blev den første kortavis trykt i sort/hvid (skrevet på en IBM skrivemaskine).
Indtil 1972 klarede Troels selv butikskunderne.

 

Danmark rundt

I 1972 begyndte den første medarbejder i butikken, og det betød at Troels tog mere rundt og besøgte skolerne landet over. Dengang udgav man kun brochurer i sort/hvid og i mindre god kvalitet, hvilket betød, at et besøg var nødvendigt, når kunden (skolen) skulle vurdere varerne.

 

De klassiske skolevægkort

Uglelogoet anno 77 Troels havde et stort udvalg af vægkort med på sine besøg rundt om på skolerne: De tre klassiske skolevægkort Danmark, Europa og Verden, samt udvalg af kort til historie, geografi, sprog og religion.

Op gennem 1970erne voksede firmaet Nordisk Korthandel, Scanmaps ApS bl.a. på grund af det store nybyggeri af skoler og gymnasier. Det betød nemlig nye skolevægkort i stort antal. 

 

Brand

I 1979 brændte butikken og en del af kontorarealet. Bagbygningen, hvor skolekortene og kontorkortene blev monteret, blev derimod ikke beskadiget af branden. Hele den store om- og genopbygning af lokalerne gjorde, at selve butiksarealet blev større, og der var derfor god plads til at se på kortene og det øvrige sortiment.

 

Ud og rejse

Uglelogoet anno 77 I begyndelse af 1980'erne kom der elever til firmaet, og fra midten af 1980'erne begyndte man at sælge guidebøger fra butikken.
Turistlivet var voksende; vi skulle alle gerne ud og rejse.

Personalegruppen talte efterhånden ni medarbejdere. Dengang var der ikke mange serier, men blandt de første var:

Turen går til
Michelin guider
Lonely Planet

 

Flytning af værkstedet

Uglelogoet anno 77 I 1982 måtte værkstedet med skolekort- og kontorkort flytte til Flintholm Allé på Frederiksberg. Butikken blev dog i Toldbodgade 55.

 

Miljøvægkortene

Uglelogoet anno 77 Fra midten af 1980'erne fik Nordisk Korthandel eneforhandling af miljøskolekortene og kort til sprog samt historiske og geografiske kort fra Perthes Verlag.

 

Bryllup og ny butik i Studiestræde

Uglelogoet anno 77 I 1988 giftede Troels sig med folkeskolelærer Kirsten Marie Ludvig. Hun begyndte at arbejde i Nordisk Korthandel den 1. april 1989. Kirsten er født på Østerbro den 3. april 1958 og voksede op i en familie med 4 søskende. Hendes far (Povl Petersen) var uddannet folkeskolelærer og underviste i geografi på Virum skole i over 40 år. Hendes mor (Oda Petersen – født Thomsen) kom fra en cykelforretnings slægt, hvor mange af de 14 søskende havde deres egen cykelforretning.

Da Kirsten var 19 år rejste hun til Surinam for at arbejde som frivillig på et børnehjem, det blev startskuddet til rejselysten. I de næste 5 år rejste hun til Nordamerika, Sydamerika, Asien, Afrika og rundt i Europa. Pengene til rejserne tjente hun ved at være i Danmark og arbejde nogle få måneder eller halve år. Lonely Planet guiderne blev en god følgesvend. Først som 24-årig begyndte hun på seminariet. Linjefagene var samfundsfag og håndarbejde. To bevidste valg da politik og samfundsrelaterede emner altid havde interesseret hende, og avisen Information var den første avis hun holdt. Håndarbejde blev valgt, fordi hun fra barnsben selv havde syet, tegnet, klippet og designet tøj. Det blev til mange kjoler, bukser og jakker - ja selv brudekjoler. I seminarium tiden blev rejselysten ikke glemt, så somrene gik med at rejse og et 2 måneders studieophold i USA for at undersøge det amerikanske skolesystem - undervisning blev det også til.

1. april 1989 begyndte Kirsten Marie Ludvig at arbejde i Nordisk Korthandel. Godt nok kom hun til en specialforretning for kort, guider og geografi, men geografi og forretning var en del af hverdagen i hendes barndom og ungdom.

1. maj i 1989 begyndte en ny epoke for Nordisk Korthandel,Scanmaps ApS. Butikken flyttede fra Toldbodgade til adressen Studiestræde 26 i Latinerkvarteret i København.

Værkstedet flyttede også med, så både forretning og værksted atter var samlet, hvilket viste sig at være en stor fordel. Nordisk Korthandel kom til at ligge på en central placering midt i latinerkvarteret, og det blev nemt for kunderne at besøge butikken. Nu kunne folk selv hente skolekort og kort til kontoret på værkstedet i baghuset.

Studiestræde
Kirsten Marie Ludvig uddannede sig som boghandler og fik på Merkonom skole uddannelse i fagene ledelse, regnskab og marketing. I starten var hun primært butiksmedarbejder men fik ret hurtigt ansvar for firmaets marketingsrelaterede opgaver.

Troels og Kirstens tætte samarbejde gjorde fra første færd, at hun blev inddraget i de afgørende beslutninger. Hvert år rejste de til bogmesse i Frankfurt og så på de mange nye kort og guider, som til stadighed voksede i forskellige serier og med helt nye områder.

 

“Det lysner i øst.......”

Op gennem 1990erne voksede virksomheden. Det blev efterhånden populært at rejse på egen hånd og forlagene udgav flere og flere kort. I begyndelsen af 1990erne var overskriften på et nyhedsbrev fra os:
“Det lysner i øst.....”

Nye kort over de østeuropæiske lande blev lanceret af alle de store kortforlag.

 

“Jorden Rundt”

Efterhånden som “Inter-rail” blev afløst af “Jorden Rundt” øgedes behovet for flere guider for den individuelle rejsende. Den mest solgte guide bog var "Let’s Go Europe" - vores kontinent er populært! For os i Europa blev serien "Lonely Planet" en bestseller. Serien rundede 40 år i 2013 og sælger stadigvæk godt. Det at rejse på egen hånd er et must i dag.

 

Større kortudvalg

I begyndelsen af 1990erne købte vi de fleste kort over de enkelte lande i f.eks Sydamerika fra et lille rejsebureau/forlag i Tyskland. Indehaveren rejste rundt på motorcykel, besøgte de forskellige lande i Sydamerika og købte kortene lokalt. Kortene var gode og meget præcise, men ikke billige. 

 

Aktive guider/ digitale kort

Aktive guider er en særlig niche, og digitale kort er blevet en del af varesortimentet. Guideserierne vokser og kort over områder, som det før var svært at skaffe kort til, dukker op fra de forskellige forlag.

I dag har vi mange kort - en del af disse er yderst detaljerede, og udvalget er meget stort. Guideserierne vokser samtidig i antal og nye kommer til.

 

WWW...

Uglelogoet anno 77 1995 så Kirsten den første brug af World Wide Web, og oplevede hvordan man kunne se alle guide bøger fra forlaget Lonely Planet’s på nettet. ”Det må Nordisk Korthandel have adgang til”, var Kirstens prompte svar. I 1996 fik firmaet derfor webadressen: www.scanmaps.dk. Det var en helt ny verden, der åbnede sig for firmaet. Nu kunne vores kunder få direkte information om kort og guider ved at søge på internettet. Vi valgte www.scanmaps.dk men overvejede om det skulle være scanmaps.com, fordi tidsånden var, at i løbet af få år ville vi alle handle online og købe online fra hele verden. Men vi valgte dk, fordi firmaet ligger i Danmark

Ny struktur og ny ejer.
I 1996, da Troels blev 70 år, overdrog han Nordisk Korthandel til sin hustru Kirsten Marie Ludvig. Efterhånden som virksomheden voksede, blev der flere arbejdsområder at tage vare på. Butikspersonale med 3 faste medarbejdere og nogle rejseglade studenter samt juniormedarbejdere. Desuden kortmontører på firmaets værksteder til at monterer kort til væggen og skolekort.

I 2001 Blev Nordisk Korthandel også et forlag. Vi blev registreret med vores eget ISBN nr.

I 2002 blev det også muligt at købe og betale online 24 timer i døgnet. Hele vores EDB system blev integreret, så vi ved oprettelse af en ny vare scanner og beskriver varen. Ca. 15 min. efter kan de nye informationer læses på vores website. En fantastisk mulighed for altid at kunne give kunderne “friske” nyheder. I dag har vi en onlinebutik med mulighed for at søge efter de aktuelle nyheder, se kortoversigter og meget andet.

 

Børnehjørne

2002 lavede vi et Børnehjørne i butikken, så forældrene fik ro til at finde deres varer. Eneste problem er måske at få børnene med igen, når først de er gået i gang med at tegne eller læse ;-)

 

Ny struktur

Efterhånden som virksomheden voksede, blev der flere arbejdsområder at tage vare på. Butikspersonale, med 3 faste medarbejdere og nogle rejseglade studenter samt juniormedarbejdere. Endvidere kortmontører på firmaets værksteder med faste medarbejdere.

Og sidst men ikke mindst firmaets IT-afdeling med webprogrammører og grafikere. Kirsten stod i denne periode for en omstrukturering af firmaet hvor Troels' viden og inspiration fortsat var i højsædet. Herved blev Nordisk Korthandels hidtidige linje fortsat, men med Kirstens idérigdom samt øje for nye tiltag og tendenser.

 

Nordisk Korthandel udgiver og trykker kort 

DitKort

I 2003 købte Nordisk Korthandel alle de topografiske kort over Danmark i målestok 1:25.000, 1:50.000 og 1:100.000 fra Kort og Matrikelstyrelsen. Nordisk Korthandel blev dermed ejer af 660.000 topografiske kort.

Helt frem til 2011 solgte vi de gamle topografiske kort, men efterhånden var der store ”huller” i serien, så i sommeren 2011 kunne kunderne ”fylde” posen med kort. Vi måtte dog skrive max 25 stk. pr. kunde. Det blev en succes.

Fra sommeren 2004 blev det desuden muligt at købe topografisk kort online. Vi kalder det ”DitKort”, fordi du som kunde selv bestemmer centrum og navngiver kortet.

Topografiske kort findes i flere varianter og fra forskellige perioder. Man kan vælge sit helt eget område tilbage fra 1842 til i dag i målestok 1:20.000, 1:25.000 eller 1:100.000. Nordisk Korthandel har udgivet 30 kort over forskellige egne i Danmark, f. eks. Silkeborg som måler 117 x 100 cm. I 2014 er det muligt at bestille topografiske kort i målestok 1:25.000, 1:50.000 og 1:100.000.

 

Nye digitale skolekort, TOP MAPS

I 2004 begyndte Kirsten at tegne og designe vores egne skolekort. Hendes sans for farve og streg og erfaringer med stoffer gjorde, at det blev muligt at tegne kort, som før var trykt i hånden, på computeren. Det første kort tog 4 måneder og mange mails og telefonsamtaler til online service i USA. Da det første Verden skolekort var tegnet og klar til tryk, var der 5 tilbage af den gamle udgave. Vi kaldte dem "TOP MAPS" fordi de er i top, men også fordi Troels Oscar Petersen, grundlæggeren af Nordisk Korthandel, forkortes TOP.

Skolekortene er verdensdelskort, landekort og bykort. Udover disse udgiver firmaet også satellitkort. Det blev til en serie på over 100 kort.

 

Vej- og cykelkort fra Nordisk Korthandel

I 2006 udgav vi det første vejkort over Danmark i målestok 1:200.00 (4 kortblade), og i 2007 udgav Nordisk Korthandel vejkortet 1:500.000. I 2008 kom cykelkortet over Danmark i 1:500.000 med nationale og regionale cykelruter. Informationer om kortet, forslag til cykelruter, og andre praktiske cykelinformationer står på bagsiden af kortet.

Et langt og aktivt arbejdsliv med kort sluttede i 2009

Den 1. august 1959 begyndte Troels Petersen Nordisk Korthandel,scanmaps, fordi han havde en drøm om at sælge kort til Skandinavien, navnet scanmaps kom med, fordi hans udenlandske kontakter bedre forstod scanmaps end Nordisk Korthandel. Nordisk Korthandel, scanmaps.dk blev en stor del af Troels liv, den blev til glæde og inspiration for ham. Det er ikke alle forundt at ens hobby også bliver ens levevej, for Troels blev det.

Troels var stolt over at være boghandler og kontakten med kunderne var til glæde og inspiration for ham. Det glædede ham meget at se udviklingen i firmaet, f. eks Nordisk Korthandels website, som blev begyndt i 1996 af hans kone Kirsten Marie Ludvig.

En af de sidste ting Troels oplevede inden han gik på pension i 2006 var Nordisk Korthandels udvikling af egne kort. Hans kone tegnede de 3 første kort (Danmark, Europa og Verden) på computeren, så de kendte skolekort nu blev digitaliseret. De blev kaldt TOPMAPS, både fordi de er topkvalitet og fordi Troels navn var Troels Oscar Petersen.

Troels sov stille ind den 18. juni 2009. For os som kom til at arbejde sammen med Troels blev han en kilde til stor beundring, med hans enorme viden, engagement og seriøsitet, en lærermester i altid at give top service og hjælpe kunden. Humoren var en vigtig "nøgle" til dagens nogle gange trivielle opgaver. Troels fandt en ”hylde” som ikke kun gav ham selv glæde, men også os som arbejdede sammen med ham i Nordisk Korthandel,scanmaps.dk.

 

2009 - Et rundt ”hjørne”

1. august 2009 fejrede Nordisk Korthandels 50 års fødselsdag - se invitationens tekst og billeder. Det var en hyggelig dag med besøg af nye og gamle kunder og tidligere medarbejdere. Vejret var perfekt, så vi fejrede det både i butikken og ude på gaden.

 

2010 - Print i mange størrelser og tapet

Nordisk Korthandel købte i 2005 en stor print maskine, som kunne printe i en bredde på 190 cm. I årene efter kom yderligere 2 nye print maskiner til, så der nu var mulighed for at printe i mange størrelser og på mange forskellige materialer. I 2010 blev det muligt at printe kort på tapet, så man nu kan få Verden, en verdensdel, et land eller en by på væggen i lige den størrelse man ønskede sig. Vi udgave også vores første relief kort. Kunder fik mulighed for at få deres eget logo på, når vi printede kort for dem.

 

2011 - Antik kort og skybrud

I 2011 udgav Nordisk Korthandel en ny serie smukke antikke kort. Kortene er nyudgivelser af original kort fra Det Kongelige Biblioteks kortsamling.

300 skoler havde abonnement på TOP MAPS (digitale skolekort), og kortpakken bestod af over 80 skolekort. Det var en stor succes.

Nordisk Korthandel solgte TOP MAPS til Alinea i efteråret, men fortsatte med at tegne skolekort for forlaget.

Kunderne rejste stadigvæk meget – ofte var det smutture til en hovedstad, Berlin og London blev de store tilløbsstykker.

Efter det store skybrud - juli 2011 - var det nødvendigt at genetablerer kælderen i butikken. Det betød at vi fik helt nye kælderlokaler under butikken, og her flyttede vi printerne over, så vores kunder og forbipasserende kunne se kortprintningen fra gadeplan.

 

2012 - Vi vil rejse i hele verden og have kort på væggen

Nordisk Korthandel fortsætter med at udvikle og udgive nye flotte plakatkort. Vi har over 100 kort af eget design som vi printer: Danmark, Europa, Verden, Verdensdele, bykort og de topografiske kort ”DIT KORT” - vælg selv centrum. De topografiske kort over Danmark er et stort hit.

Rejselysten er stor, og nu er vi ikke længere de eneste eksperter på valg af kort og guider. Vores kunder er blevet mere bevidste om hvad der findes på markedet, og hvad de vil have. Det er en rigtig god oplevelse og giver mange gode samtaler, hvor vi som personale tit har lyst til at rejse med.

 

2013 - Topografiske kort i mange størrelser og nyt cykelkort

I 2013 blev cykelkortet over Danmark genoptrykt og topografiske data over Danmark blev frigivet. Det betød, at kunderne kunne bestille topografiske kort over Danmark i forskellige målestokke og i forskellige størrelser og vælge deres eget område og navngive kortet. Som det nyeste kunne man nu også vælge målestokken 1:50.000, som er god til cykelturen og vandreturen.

Et hit blev også at kunne få et topografisk kort til sommerhuset i en større størrelse, så man kunne få hele området med.

Der kommer flere og flere turister til Danmark og det mærker vi også i Nordisk Korthandel, så vi har udgivet dækkeservietter med turistattraktioner på f.eks. H.C. Andersen, Nyhavn og mange flere. Vi udgav 5 antikke postkort (København, Danmark, Norden, Europa og Verden) og opdagede at kunderne ønskede mere, så vi begyndte at sælge kortmappe serien fra Koustrup’s Forlag. Flotte tegnede illustrationer og motiver med blomster, svampe, ”Peters Jul” og mange flere. Det blev en stor succes i 2013.

Vi begynder at sælge ”dry bag” - "Cykelparaplyen” til Ipad, telefon, taske, pung, sko, skiftetøj. Kirsten har flere gange bragt morgenbrødet "tørt" ind på denne måde, til glæde for peronalet.

2014 - 25 års jubilæum for Kirsten Marie Ludvig, 25 år i Studiestræde og nyt website

Året hvor vi fejrer 25 års jubilæum for vores direktør Kirsten Marie Ludvig.

Hun har igennem årene været en inspirationskilde og er fyldt med gode ideer. De mange nye tiltag, de nye retninger med digitale skolekort, at designe egne kort og have ”fingerspids følelsen” for hvor vinden blæser er hendes værk. Hun var i en god ”skole” hos Troels - de fulgtes ad i 17 år - og da han videregav ”kortmappen” tog hun den op og fortsatte.

I begyndelse var der Troels, så blev de 2 og i dag er der en mere flad struktur, hvor hver medarbejder er nøglemedarbejder, hver med sine spidskompetencer, hver med sine opgaver hvor det vigtigste for alle er kunden - ”Kunden er nr. 1”.


2014 er også året hvor vores webside får et helt nyt look. Vi har arbejdet på det i flere år. Nogle af de programmerede data på det gamle website var programmeret helt tilbage fra begyndelsen i 1996. Nu er websitet helt forandret med ny opsætning og nyt design men stadigvæk med kvalitet og bredde i udvalget af kort, guider og papirkort.

Der er mere at fejre i år. 1.maj 2014 er det 25 år siden vi begyndte i Studiestræde - det vil vi fejre med jer vores kunder, som gør denne butiks eksistens mulig. I giver os inspiration og lyst til at tage med på de mange spændende rejser ud i alle verdens afkroge. Velkommen i Nordisk Korthandel.

 

2015 - SÅ TAGER VI CYKLERNE FREM....

Kirsten er ud af en cykel familie, og hun syntes i 2015 at der manglede cyklekort, så hun gik i gang med at udgive nye cyklekort. I Danmark er cyklen et anerkendt transportmiddel. Mange af os cykler hver dag til og fra arbejde. Nordisk Korthandel udgav en ny serie som var detaljerede cykelkort af høj kvalitet over Danmark. Samlet vil Danmark blive dækket på 8 kort. De 5 første cykelkort i serien er : Nordlige Sjælland, Sydlige Sjælland,Fyn,Østlige Jylland og Bornholm udkom i sommeren 2015 - Kortene er i målestokken 1:100.000, Bornholm dog i 1:50.000

De sidste 3 cykelkort udkom i 2016 ( Nordlige Jylland, Vestlige Jylland og Sydlige Jylland) . Vi genoptrykte de 5 første igen så hele serien på 8 cykelkort er trykt i 2016. Alle cykelkortene blev trykt på miljøvenligt papir og Waterproof.

 

 

2016 - Stor fødselsdags fest! 20 år på nettet!

Her er et par eksempler på hvordan www.scanmaps.dk så ud i årenes løb, fra 1996 til 2016. Ja, Kirsten sørgede for at vi var med fra starten, og v har mange glader kunder på nette hver dag.

 

2017 - Flere cykelkort og helt nye cykelguider

I 2017 udgav Nordisk Korthandel de første to cykelguider til henholdsvis Nordlige Sjælland og Sydlige Sjælland. Guiderne beskriver 12 ture i det Nordlige Sjælland og 11 ture i det Sydlige Sjælland, med tekst på dansk, engelsk og tysk, så alle kan være med. Samtidig kom der også nye udgaver af cykelkortet til Nordlige Sjælland og Sydlige Sjælland. Både kort og guide sælges også i en sampak, så man får hele oplevelsen med.

 

2018 - "At cykle er at leve"

H.C. Andersen sagde "At rejse er at leve" her i Nordisk Korthandel siger vi "At cykle er at leve" - det er ikke for ingenting at Kirsten, vore chef, er fra en cykel familie. I 2018 udgiver vi en ny udgave af cykelkortet til Fyn, Ærø, Tåsinge og Langeland og en cykelguide til samme område (med 11 ture i området). Som med kortene til Sjælland kan kort og bog også købes som en sampak, så man får hele den fynske oplevelse med.

Vores "kortpakke" vokser også - i 2018 udgiver vi et kort over Tyskland med delstater, hvor man let kan skelne dem fra hinanden - et ønske flere kunder har givet udtryk for.

Indrammede kort til væggen er stadig populære, og Nordisk Korthandel udvikler en serie på 11 færdigindrammede kort til både Danmark, Verden, Europa og specialkort til Danmark med Kommuner og Regioner og Postnumre - lige til at tage med.

 

2019 - 60 år med Nordisk Korthandel og endnu et cykelkort

Sidste år skrev vi "at cykle er at leve". Det mener vi stadigvæk, og årets nye er en opdateret udgave til det Østlige Jylland. Denne gang har kortet også bykort over Aarhus, Viborg og Vejle og cykelstier lans vej udenfor større by. En del af Hærvejen er også indtegnet som selvstændigt kort.

Som en nyhed kan man nu bestille DitKort Trap hos Nordisk Korthandel. Det er de kort, som i dag findes i bogform i Trap Danmark Topografisk Atlas 2. udgave. Med 3 nemme steps kan man vælge sit helt eget område i Danmark. Kortene er i målestokken 1:75.000 og fåes i forskellige størrelser.

I august 2019 runder Nordisk Korthandel, med Kirsten som direktør, endnu engang runder et hjørne - butikken fylder 60 år. Det bliver fejret med stor festivitas og reception den 17. august 2019.

 

2020 - Nordisk Korthandel får ny adresse ved Vesterport Station

Efter at have haft adresse i Latinerkvarter i over 30 år, flyttede Nordisk Korthandel i juni 2020 fra Studiestræde til Vesterport 4 ved Vesterport Station. Den centrale placering lige ved Vesterport Station giver masser af nye kunder, der nu i endnu højere grad kommer ind fra gaden for at købe en rejseguide eller et kort til ferien eller finde en gave.

2020 var også året, hvor corona pandemien ramte hele verden, og hvor masser af familier måtte ændre deres rejseplaner med kort varsel. Pludselig var det guider til vandreruter og kort over cykelferie i Danmark samt rejseguider til aktiv ferie i vores nabolande, der var efterspørgsel på, mens rejsebøger og kort til mere eksotiske rejsemål ikke fik samme opmærksomhed fra kunderne.

 

2021 - Scanmaps.dk kan fejre 25 års jubilæum på nettet

Et kvart århunderede er oceaner af tid, når det gælder internettet. 19. december 2021 kunne vores webshop og website - Scanmaps.dk - fejre 25-års jubilæum. Nordisk Korthandel var en af de første forretningen i Danmark, der også blev tilgængelige online. Læs historien om vores første 25 år på nettet i denne artikel om Scanmaps.dk's 25 års jubilæum

I 2021 kom der også lidt gang i rejsemesserne igen, som havde været aflyst under corona pandemien. Nordisk Korthandel deltog med en stor stand på Rejsemessen for Kvalitetsrejse i Bella Center, og vi deltog også med en messestand på den nye Nordsjællands Vandrefestival i september måned.

Efteråret 2021 var i det hele taget en travl periode, hvor vi også igen var med på Kulturnatten i København igen, efter at Kulturnatten havde været aflyst i 2020 p.g.a. corona pandemien.

x
Nordisk Korthandel bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring fra os selv og fra 3. parter. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies.
Læs mere om cookies, til hvilke formål og hvordan du tilbagekalder dit samtykke ved at slette cookies.