Kortoversigt

Cykelkort  1:100000

Nordisk Korthandel har udgivet en serie detaljerede cykelkort af høj kvalitet over Danmark, hvor Danmark er dækket af 8 kort.
Til det nordlige Sjælland, sydlige Sjælland og Fyn er der i udgivet cykelguider med turforslag.
Alle kort er trykt på slidstærkt og vandfast materiale (waterproof) som er miljøvenligt, og med mange nye cyklist venlige oplysninger og informationer. De 7 cykelkort er udgivet i den typiske cyklist målestok 1:100.000, mens cykelkortet for Bornholm er mere detaljeret i 1:50.000. Dette kort har tilmed beskrivelser af oplevelser undervejs.


Pris: 145,-

Generel information

Cykelkortene viser alle Danmarks skiltede cykelruter. Det er første gang, at skiltede lokale cykelruter er blevet kortlagt.
Ruterne er inddelt i: Nationale cykelruter, Regionale cykelruter og Lokale cykelruter.

Desuden kan du finde oplysninger om overnatningsmuligheder, færgeforbindelser, nationale seværdigheder, turistbureauer, badestrande, indkøbsmuligheder, cykelhandlere, rastepladser og cyklistvenlige vejkirker. I den generelle tekst findes også tips og gode råd om overnatning, transport af cykler med tog, busser og færger samt henvisning til hjemmesider for yderligere information.
På cykelkortene Nordlige Sjælland, Sydlige Sjælland, Fyn og Østlige Jylland er medtaget teltpladser og cykelstier.

Endelig er kortene fladedækkende, så de kan også benyttes til at finde vej uden for ruterne eller til ruterne, ligesom man kan gå på opdagelse i de mange informationer, der ligger i sig selv i de smukke geodætiske grundkort.


Cykelkort Nordlige Sjælland

På cykel er man som en konge på rejse, ikke mindst i ”Kongernes Nordsjælland” med prægtige skove og søer samt gode cykelruter. Samlet på et kort har du København og hele Nordsjælland, hvor et hav af cykelruter stråler ud. Fra København kan du tage Supercykelstien til Farum og så rute 31 til Hillerød, hvor man cykler ind igennem Frederiksborg Slot på rute 32 mod Tisvildeleje eller rute 33 til Gilleleje. På lokalbanerne er der gratis cykeltransport, som gør det ekstra fleksibelt at komme rundt, så man kan nå at afprøve nogle af de ny lokale cykelruter, så som Dronningerunden.

Kortet over Nordlige Sjælland byder også på den populære Fjordsti (rute 40) omkring Roskilde Fjord og Isefjorden med hyggelige færgeture undervejs. Spændende er også Odsherred fra den flade Lammefjord til højderyggen ud over Sjællands Odde, hvor du som fra et skib, ser vand på to sider.

Endelig går kortet så langt sydpå, at du har det meste af Sjælland med, herunder nationalparken Skjoldungernes land og Stevns Klint med Unesco Verdensarven.

Læs mere - www.scanmaps.dk/0251d57

Der er udgivet en cykelguide med turforslag til det nordlige Sjælland. Læs mere: www.scanmaps.dk/0251d76

Cykelkort Sydlige Sjælland med Lolland, Falster og Møn

Sydlige Sjælland indbefatter også Stevns med de små snedige veje kantet med halvhule piletræer. En knapt så kendt rute er R56 fra Køge til Vordingborg. Her snirkler man sig frem i bløde zigzag kurver mellem småskove og oplever herregårde med dunkle historier, så som Vallø Slot, Jomfruens Egede og ved en lille afstikker også Vemmetofte Kloster. Videre fremme nås Præstø og til slut toner Gåsetårnet i Vordingborg frem.

Deciderede herregårdslandskaber med brede buede marker og lineal-lige alleer bydes der i særlig grad på nede på sydhavsøerne Lolland og Falster. Mange historiske minder knytter sig hertil fra Pederstrup i vest til Korselitse i øst. En rigtig eksotisk rute går netop langs Falsters østkyst (N8 og 9), hvor man ser voksne bøgetræer få skyllet tæerne og inde på land passeres særprægede bygninger i form af Generalens Lysthus og husene i Hesnæs med stråbeklædte vægge. Endelig er Møn en perle for sig selv ad krogede idylliske veje, der ender brat ved en af landets største seværdigheder, Møns Klint.

Læs mere - www.scanmaps.dk/0251d58

Der er udgivet en cykelguide med turforslag til det sydlige Sjælland. Læs mere: www.scanmaps.dk/0251d77

Cykelkort Fyn med Ærø, Langeland og Als

Sproget, bakkerne og pigerne er blødest på Fyn, eller hvordan var det nu det var! Mest kendt for cykelferie er Sydfyn med de dejlige øer. Det er ikke uden grund. Man cykler enten tæt langs vandet eller kommer op i De fynske Alper og får panoramaudsigter over øhavet med dets perler af småøer, som det er en helt speciel oplevelse at besøge. Variationen med cykling og pauser på de små færger, medens man glæder sig til at indtage nye ukendte verdener, bør man ikke gå glip af. Vejen hertil kunne gå via den nye lokale cykelrute fra Ringe til Korinth, hvor man glider gennem landskabet på fin banesti og lander på et af Danmarks smukkeste steder mellem Arreskov og Brændegårds søer og skove.

Nordfyn skal man ikke kimse af. Her har vi ligeledes smalle veje med bindingsværkhuse samt dejlig provinsbyer så som Bogense og Amandas Kerteminde med Johannes Larsen museet. Endelig er H. C. Andersens Odense både interessant i sig selv og et oplagt udgangspunkt for udforskning af de fynske idyller og i øvrigt en af landets bedste cykelbyer.

Læs mere - www.scanmaps.dk/0251f59


Der er udgivet en cykelguide med turforslag til det Fyn med Ærø, Langeland og Als. Læs mere: www.scanmaps.dk/0251f93

Cykelkort Østlige Jylland

Med udgangspunkt i ”Verdens mindste storby” Aarhus kan man begive sig vestpå til Danmarks ”Lake District”. Først skal man dog lige nyde cykelbyen Aarhus, nu med cykelgade i Mejlgade og mange skiltede lokale cykelruter ud af byen mod de grønne kiler, så som Brabrand Sø, der følges på fine asfaltstier ud til herregårde og morænebakker, der kulminerer med de dejlige søer omkring Silkeborg og Ry samt Himmelbjerget. Her er der således brug for bjerggearene, men dernæst kan man følge Hærvejen sydpå, som jo går på vandskellet og yderligere kan man slappe af ved at følge den regionale cykelrute 31 fra Silkeborg til Horsens. Her kan man cykle 60 km med sine små børn uden at skulle generes af biltrafik.

Jyllands næse, Djursland er også en cykelrejse værd. Mellem Aarhus, Grenå og Randers findes flere gode cykelruter. Det gælder både langs kysten forbi Mejlgård Slot og Katholm samt ind over Mols, der nu er nationalpark. Smukke lokale cykelruter er kortlagt på nordkysten ved Bønnerup Strand og banestien fra Gjerrild over Ryomgård til Auning er en fin kulturhistorisk rejse.

Gå endelig ikke glip af Samsøs regionale cykelruter, hvorfra gamle huse og ny økologisk tankegang, der nu præger øen, kan studeres medens der købes friske bær i små boder langs vejene.

Læs mere - www.scanmaps.dk/0251d60


Cykelkort Nordlige Jylland

Toppen af Danmark trækker mange turister, som glædes over lyset og luften. Når man har mærket de 2 have skylle over de bare ben ved Skagens Gren og varmet sig på sildekasserne inde i Skagen, kan man cykle sydpå og vælge Vesterhavsruten (N1) med dens rytmiske vekslen mellem hav, klitter og plantager ned mod Løkken og Blokhus, eller Østkystruten (N5) ned over Frederikshavn og Sæby med flere dejlige provinsbyer. Hvis man ikke kan beslutte, om man skal tage til højre eller venstre, kommer man ind på Hærvejsruten (N3), der følger den jyske højderyg gennem flot natur, bl.a. Jyske Ås over Dronninglund.

Man kan også cykle Vendsyssel rundt ved at kombinere N1 og N5 med Limfjordsruten (N12). Herved har man også mulighed for at opleve kulturtilbuddene i den nordjyske hovedstad Aalborg.

Syd herfor og stadig på Nordjyllandskortet, har vi Himmerland. Det er et dejligt landskab med Rebild Bakker og Rold Skov med de blå kilder. Fra Løgstør ved Limfjorden kan man cykle bilfrit på Himmerlandsstien (R35) 69 km helt til Viborg, der byder på spændende kultur og natur – og en række nye lokale cykelruter.

Læs mere - www.scanmaps.dk/0251d63


Cykelkort Vestlige Jylland

Danmarks kyster uden bebyggelse er en unik oplevelse, som udenlandske turister strømmer hertil for at opleve. Særligt den jyske vestkyst byder på stærke naturoplevelser. Her følger man national cykelrute 1, der også er den europæiske Nordsørute (EuroVelo 12) over Hanstholm, Nørre Vorupør og Agger Tange. Med duften af tang og salt i næsen oplever man landskabets skift fra klitter og brede sandstrande, fra Vigsø Bugt over klitplantager i Thy Nationalpark til forblæste landtanger og inddæmmede søer og fjorde.

Ved Ringkøbing Fjord kan man opleve både den barske side mod vest og den blødere på fjordens inderside ved at følge en ny lokal cykelrute hele vejen rundt. Følg derefter den historiske cykelvej fra Søndervig ind til Ringkøbing, der oprindeligt blev finansieret af bompenge. I dag er det gratis at cykle forbi den ensomt liggende kirke, hvortil man i sin tid sejlede. Nu er stien en del af nationale cykelrute 4, som du kan følge ned langs Skjern Å gennem flotte flade landskaber. Man kan slå sig ned på smukt beliggende teltpladser ved ”floden”.

Ved Arnborg kan man oplev et fint lille museum på en gammel skole og så følge regional cykelrute 32, der nu er ført ind til ”det vilde vestens” storby Herning. Ud i naturen igen, kommer man let ved at følge Alhedestien (R21). Fra stationen svinges ud på banestien op forbi Sunds til fredelige småskove og mos- og lyngbegroede lysninger. Ruten ender – som om man kørte med toget – på Viborg Banegård. Her møder man ”mangepilsvejviseren”, som giver dig 10 forskellige cykelmuligheder i stjerneform ud fra denne skønne kulturby.

Læs mere - www.scanmaps.dk/0251d62


Cykelkort Sydlige Jylland

Her kan man opleve ”Jylland mellem tvende have” med vidt forskellige landskaber. Kortet dækker Vestkysten fra Ringkøbing Fjord til Højer Sluse, skiftende fra klitlandskaber til Vadehavet, hvor man modtages af brægende får og skrigende fugle. Oplevelsen kan krydres med besøg på de særegne øer, Fanø, Mandø og Rømø. Vestkystruten er nu lagt ind over Ribe, så man ikke går glip af Nordens ældste by med brosten og vægtersang.

Det sydvestligste hjørne af landet besøger man måske ikke så tit, men hvis man slår sig ned nogle dage i Tønder eller Løgumkloster, så byder kortet på rigtig mange lokale cykelruter, man kan afprøve.

Med passet i bagagen kan man krydse grænsen til Tyskland, og hvis man følger Grænseruten, vil dette ske mange gange. Kulturen i Sønderjylland er præget af naboskabet til Tyskland, og når man kommer over til Padborg og følger nationalrute 8 over Dybbøl til Sønderborg, vil man kunne studere landsdelens historiske grundlag nærmere.

Man kan svinge cyklen rundt på Als og så drage op langs østkysten. Her findes historiske byer i fjordene med gode kulturelle tilbud i form af museer og kunstudstillinger. Gør også holdt i Christiansfeld nord for Haderslev og smag en honningkage, medens du studerer munkenes historie, der nu er blevet Unesco Verdensarv.

Endelig kan turen slutte – eller begynde – i Kolding. Byen har flere kunstmuseer, herunder Koldinghus, som spanske soldater engang satte ild til for at holde varmen.

Læs mere - www.scanmaps.dk/0251d61


Cykelkort Bornholm

Klippe- og solskinsøen Bornholm er noget helt for sig selv med klipperne i nord og de hvide sandstrande i syd. I Hasle kan man se og smage på de røgede bornholmere (altså sildene), og umiddelbart nord for følges en af de flotteste cykelveje, anlagt på en tidligere redningssti til det idylliske fiskerleje Helligpeder. På østkysten oser byerne Gudhjem og Svaneke af sydlandsk stemning med figentræer og snævre, stejle gader. Endelig er rundkirkerne med meter tykke mure et smukt kendetegn for øen.

Statistisk set er det korrekt, at solen skinner mere, og det regner mindre på Bornholm, end i resten af landet. Derfor er det ikke helt hen i vejret at planlægge øen et feriebesøg - især hvis man har mod på en cykelferie. Man kan følge nationalrute 10 øen rundt fra Rønne over Hasle, Sandvig, Allinge, Gudhjem, Svaneke, Nexø, Dueodde, Pederske og retur til Rønne. Dernæst kan man gennemkrydse den dejlige ø, der kun er ca. 30 km på den ene led og 40 km på den anden, ved at følge de regionale cykelruter. R23 fra Rønne til Rø er særlig smuk, idet den går på nedlagt jernbane, der i sin tid blev anlagt ved at sprænge sig vej gennem klipperne. Ved Kleven kan man godt bilde sine børn ind at indianerne ligger på lur oppe bag klippetoppene!

Seværdighederne ligger så tæt, at man sagtens kan nå frem pr. cykel og bruge mindst en uge på Bornholm. Bemærk at Cykelkort Bornholm er mere detaljeret end de øvrige (skala 1:50.000) og at kortets bagside rummer inspirerende beskrivelser på dansk, tysk og engelsk.

Læs mere - www.scanmaps.dk/0251d64


x
Nordisk Korthandel bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring fra os selv og fra 3. parter. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies.
Læs mere om cookies, til hvilke formål og hvordan du tilbagekalder dit samtykke ved at slette cookies.